İçeriğe geç

Basmaya Gitmek Ne Demek

Basma neye denir?

Basma, düz pamuklu kumaşa baskı yoluyla çeşitli basit ve karmaşık desenler uygulanarak elde edilen desenli kumaşlara verilen isimdir. Baskı, ağartılmış kumaşa baskı şablonları kullanılarak desene göre boyaların birbiri ardına uygulanmasıyla yapılır.

Tam üstüne bastin ne demek?

[1] Doğru tahmin edin, aradığınızı bulun.

Zıddına gitmek ne demek?

sinirlendirmek, sinirini bozmak.

Basmaç ne demek?

Basmacı hareketi (Rusça: Басмачество, Basmaçestvo), Özbeklerin 1917 yılında Orta Asya’da Sovyet yönetimine karşı başlattıkları ve 1934 yılına kadar aralıklarla devam eden ayaklanmadır. Ruslar, Basmak ve Baskin kelimelerinden yola çıkarak ayaklanmayı Basmacı Ayaklanması olarak adlandırmışlardır.

Basma görmek ne anlama gelir?

Rüyanızda kendinizi patiska satın alırken ve giyerken görmek iyiye işarettir. Bu rüyayı gören kişinin bir yakınının yardımına koşacağına işarettir. Bir kişi rüyasında kendisini pamuklu bir elbise giyerken görürse ve rüyayı gören kişi kadın ise bu rüya iyi ve hayırlı olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişi erkek ise üzüntü ve kedere işaret eder.

Basmacı ne iş yapar?

Kök boyalarla pamuklu kumaşlara baskı yapan kişilere ‘Basmacı’, bu işleme tabi tutulan kumaşlara ise ‘Basma’ denir. Bu durum manilerimize de yansır.

Tam üstüne basmak ne demektir?

Çiviyi tam kafasına vurmak AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI: İstediğini bulmak, fikir ve eylemlerinizde başarılı olmak, istenilen sözü söylemek.

İngilizce tam üstüne bastın ne demek?

tam da ifade. Çıktısını aldım. tam da ifade.

Huyuna gitmek ne demek?

Kimseyi kızdırmadan, korkutmadan, teslimiyetçi bir şekilde davranmak, kendi huy ve istekleri doğrultusunda hareket etmek.

Zittina ne demek?

Zıt kelimesinin Türkçe-Türkçe sözlükteki anlamı: Uyanmak, uyumanın tam tersi bir etkidir. – Uyanmak, uyumanın tam tersidir.

Gezmeye gitmek ne demek?

yürüyüşe çıkmak.

Korbaşı ne demek?

Basmacı veya Korbaşı hareketi, 1918-1934 yılları arasında Türkistan coğrafyasında verilen bağımsızlık mücadelesini ifade etmektedir.

Abush ne demek?

(Eğer). Pusu, tuzak; (F). Tuzak kurmak, pusu. Pusu kurmak için pusu kurdum.

Besmec nedir?

Kırıkkale halkı tarafından sıkça tüketilen bir köfte çeşididir. Kıyma veya tavuk eti ile hazırlanabilen ve püre haline getirilebilen bu köfte çeşidi hem lezzetli bir garnitür hem de ana yemek olarak tüketilebilir.

Bir ülkede para neye göre basılır?

Temel olarak sabit döviz kuru sistemine dayanan klasik altın standardı sisteminde, her ülkenin para biriminin değeri altın fiyatına bağlıdır. Bu nedenle, o zamanlar hükümetlerin bugün sıklıkla başvurduğu serbest para basımı yoktu; piyasada para basımı veya ihracı yalnızca altına karşı yapılır.

Basma kalıp nedir?

İletişim Sözlüğü’ne göre stereotipleme terimi, “bir olay veya düşüncenin daha önceden bilinen standart kalıplar içerisine yerleştirilerek değerlendirilmesi, tek taraflı, alışılmış ve önyargılı genellemelerle bazı değişmez kalıplar oluşturulması ve bu şekilde stereotipik bir yargıyla sonuca ulaşılması” olarak tanımlanmaktadır.

Para basmaya ne denir?

Merkez bankalarının en temel görevlerinden biri para basmak ve dolaşıma sokmaktır. Para dolaşımına emisyon da denir.

Basma kalıbın anlamı nedir?

‘Stereotip’ kelimesi günlük konuşmalarda ve yazışmalarda sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Kelimenin sözlük anlamı her yerde ve her zaman bulunan ve kullanılan bir şeydir. Dilimizde basmakalıp düşünceleri ve durumları ifade etmek için kullanılan birçok deyim ve atasözü vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir