İçeriğe geç

Aksaray Güzelyurt Neyi Meşhur

Güzelyurt neyi ile ünlüdür?

Güzelyurt, narenciye bahçeleriyle çevrili bir yerleşim yeridir. Çok verimli topraklara sahip olan Güzelyurt’ta portakal, greyfurt, kavun, karpuz, mandalina ve çeşitli sebzeler yetiştirilir. Narenciye meyvelerinin bir kısmı adanın her yerinde meyve suyuna dönüştürülürken, bir kısmı da ihraç edilmektedir.

Güzelyurt’da ne var?

Bunlardan en önemli yedisi Soli Antik Kenti, Soli Bazilikası, Soli Tiyatrosu, Arkeoloji ve Doğa Tarihi Müzesi, St. Mamas Kilisesi, Tumba Tu Skuru ve Vuni Sarayı’dır. Güzelyurt bölgesindeki en önemli tarihi yapılardan biri de Soli Antik Kenti’dir.

Aksaray’ın neyi meşhur yerleri?

Aksaray’da Gezilecek En İyi Yerler Aksaray Müzesi hakkında tavsiyeleri nasıl seçeceğinizi öğrenin. Özel Müzeler. … Hasan Dağları. … Karamanoğlu Ulu Camii. Mimari Yapılar. … Saratlı Kırkgöz. Tarihi Yerler. Eğri Minare (Kızıl Minare) Gezilecek Yerler ve Turistik Yerler. … NoraCity AVM. … Zinciriye Medresesi.Daha Fazla Makale…

Aksaray Güzelyurt nüfusu kaç?

Güzelyurt: Belediye 1906 yılında kurulmuş, bucak teşkilatı 1931 yılında kurulmuş ve 15 Haziran 1989 tarihinde 3578 sayılı kanunla ilçe olmuştur. 2021 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre ilçenin nüfusu 10’dur.

Güzelyurt’ta ne yetişir?

Portakal, acı portakal, limon, mandalina ve greyfurt gibi turunçgillerin yanı sıra karpuz, bazı sebzeler, zeytin ve harnup ağaçları da yetişir. Kıyı kesimleri okaliptüs ve akasyalarla, dağlar ise mis kokulu çamlarla kaplıdır.

Güzelyurt nasıl bir yer?

Türkiye’nin göz kamaştırıcı güzelliklerinden biri olan Aksaray’ın incisi Güzelyurt, her adımda tarihin ve doğanın büyüsünü soluyabileceğiniz eşsiz bir cennettir. Güzelyurt, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda taş konakları, tarihi kiliseleri ve güler yüzlü insanlarıyla da büyüleyici bir atmosfere sahiptir.

Güzelyurt hangi ilçeye bağlıdır?

Güzelyurt, İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı bir ilçedir.

Aksaray Güzelyurt ne zaman ilçe oldu?

İlçemizde Belediye teşkilatı 1906 yılında, Bucak teşkilatı ise 1931 yılında kurulmuş olup, Güzelyurt 15 Haziran 1989 tarihinde 3578 sayılı Kanunla ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Güzelyurt nerenin ilçesidir?

Güzelyurt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin altı ilçesinden biridir. İdari merkezi Güzelyurt’tur. Alanı 381 kilometrekaredir (284,4 mil).

Aksaray’dan hediyelik ne alınır?

Şehirden memleketinize döndüğünüzde satın alabileceğiniz birçok farklı hediyelik eşya seçeneği bulunmaktadır. Taşpınar halısı, Güzelyurt seramikleri, gül ağacından yapılmış eyer sepeti, Aksaray saray helvası, Aksaray köpük helvası, çiniler, küçük objeler ve biblolar kendinize veya sevdiklerinize alabileceğiniz bu hediyelerden bazılarıdır.

Aksaray hangi tatlisi meşhur?

AKSARAY İNCEELEK TATLI | Kültür portalı

Aksaray’da ne yenir?

Aksaray’ın en meşhur yemekleri; Aksaray tava, papara, etli ekmek, soğan dolması, soğanlı mantarlı bulgur pilavı, ayva dolması, mantı dolması, sıkma, karıştırma, kappa böreği, pancar yahnisi, erişte ve kuskus pilavıdır. En meşhur çorbaları; Arabaşı çorbası, bamya çorbası, coquina çorbası, beyran çorbasıdır.

Aksaray Güzelyurt nereye bağlıdır?

Güzelyurt, ‘güzel vatan’ anlamına gelen, eskiden Gelveri (Kapadokya Yunancası: Καρβάλη), Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’ndeki Aksaray ilinde, Aksaray şehrine 45 km (28 mil) uzaklıkta bir kasabadır. Güzelyurt ilçesinin merkezidir. Nüfusu 2.570’tir (2021). Rakımı 1.485 m’dir (4.872 ft). Güzelyurt, ‘güzel vatan’ anlamına gelen, eskiden Gelveri (Kapadokya Yunancası: Καρβάλη), Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’ndeki Aksaray ilinde, Aksaray şehrine 45 km (28 mil) uzaklıkta bir kasabadır. Güzelyurt ilçesinin merkezidir. Nüfusu 2.570’tir (2021). Rakımı 1.485 m’dir (4.872 ft).

Güzelyurt Belediye Başkanı kim?

Kudret ÖzeşGüzelyurt / Belediye Başkanı

Güzelyurt’un rakımı kaçtır?

Güzelyurt: 15 Haziran 1989 tarihinde 3578 sayılı Kanun ile ilçe olmuştur. İlçenin yüzölçümü 322 km2, rakımı 1.485, nüfusu 2022 yılı itibari ile 10’dur.

Güzelyurt ve çevresinde hangi tarihi yapılar vardır?

Bu doğal güzelliklerin yanı sıra Güzelyurt, adanın tarihinde önemli yeri olan Soli Antik Kenti, Vuni Sarayı, Tumba Tu Skuru ve St. Mamas Kilisesi gibi önemli sanat eserlerine de ev sahipliği yapıyor.

Güzelyurt Rumca ne demek?

Güzelyurt adını verdiler, yani Yunancada “güzel” anlamına gelen Morphou.

Güzelyurt hangi ilde?

Güzelyurt (Gelveri) ilçesi, İç Anadolu Bölgesi’nde Aksaray iline bağlı güzel ve turistik bir ilçedir.

Güzelyurt köy mü?

Köyün adı 1960 yılına kadar Şuayip olarak kullanılmıştır. Şuayip, Oğuzların en büyük boylarından biri olan Afşar aşiretine mensup bir aşiretin adıdır ve Türkçe’dir. 1960 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından adı Şuayip ve Güzelyurt olarak değiştirilmiştir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Karaca Türkçe Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Araban Escort