İçeriğe geç

Süt Veren Ineğe Besi Yemi Verilir Mi

Süt ineğine besi yemi verilir mi?

Bu nedenle özellikle süt verimi düşük hayvanlarda obezite ve topallık gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Ancak süt hayvanlarında besi yemi kullanılmaması gerektiği konusunda net bir görüş yoktur. Hayvanın ihtiyaçları ile kaba yem arasında bir denge olduğundan emin olmak önemlidir.

Beside süt yemi kullanılır mı?

Tarlada süt yemi, buzağı başlangıç ​​yemi ve buzağı büyüme yemi gibi farklı yemler kullanılır. Prensip olarak bunların kullanımı sorun değildir.

Gebe ineğe besi yemi verilir mi?

Gebe inekler ve düveler ilk aylarda özel bakıma ihtiyaç duymazlar. Gebeliğin son 2-3 ayında diğer hayvanlardan ayrılarak yağ kazanımını önlemek, vücut şeklini korumak ve buzağının normal gelişimini sağlamak için yüksek kaliteli kaba yem ve ek konsantrelerle beslenmelidir.

Süt yemi yerine ne kullanılır?

Genel olarak, kaba yem, yonca, mısır silajı, bileşik yem ve çeşitli protein kaynakları süt yemi yerine kullanılabilir. Süt yemi yerine kullanılacak yemler hayvanın beslenme ihtiyaçlarına ve beslenme amacına bağlı olarak değişir.

İneklerde süt verimini artırmak için ne yapılmalı?

Yüksek kaliteli yemler yeterli protein, enerji, vitamin ve mineral içeriğine sahip olmalıdır. Özellikle süt verimini artırmak için özel olarak formüle edilmiş süt yemleri tercih edilmelidir. İneklerin yaşadığı ortamda hijyenik, konforlu ve uygun koşullar süt verimi üzerinde büyük etkiye sahiptir.

30 kg süt veren inek ne kadar yem yer?

Üretici: “Bir ineğin 30 kg süt verebilmesi için 15 kg yem + 2 kg canlı yem vermesi gerekir.” Bir ineğin toplam 17 kg yem yemesi gerekir.

Besi yemi kaç aylıkken verilir?

Altı aylık yaşta buzağıların rumeninin geliştiği kabul edilir ve besi yemlemesi başlayabilir. Bu durumda buzağılara yiyebilecekleri kadar Akgün besi yemi verilir ve ayrıca iri kıyılmış kuru ot/saman da ücretsiz olarak verilir.

Besi hayvanına küspe verilir mi?

Çiftçilerimizin “küspe” adını verdiği, şeker sanayiinin bir yan ürünü olan ve kuru ve taze olarak hayvanlara sunulan pancar küspesi, yüksek enerji içeriğiyle süt ve besi sığırı yemlerinde yaygın olarak kullanılmakta olup, hayvanların severek tükettiği, sindirilebilirliği yüksek, ekonomik bir yem kaynağıdır.

Besi hayvanına kepek verilir mi?

Kepek kolayca bulunabilen bir yem kaynağıdır. Ancak, onu sadece samanla karıştırıp hayvanlara yedirmek yeterli değildir. Pancar posasının kullanıldığı besi rejimlerinde, fosfor açığını kapatmak için kepek kullanılmalıdır. Hayvanlara verilen kepek kalın olmalıdır.

Doğum yapan ineğe ne verilir?

İneklere arpa, buğday ve yulaf unu ile ılık tuzlu su vermek faydalıdır. Yeni doğum yapan dişileri cereyandan korumak gerekir ve ahırdaki karşılıklı kapı ve pencerelerin açık bırakılmamasına özellikle dikkat edilmelidir.

Doğumu yaklaşan inek nasıl beslenir?

İnek, kuruya alındıktan sonraki ilk 2-3 hafta boyunca bol miktarda kaliteli kaba yemle beslenir. Ayrıca günde maksimum 2-3 kg konsantre yem verilir.

Gebe ineklere arpa verilir mi?

Yaklaşık 4 aylık gebe düvelerde: 6-7 kg mısır silajı, 2 kg kuru yonca, 3-4 kg şeker pancarı küspesi, 0,05 kg.

Süt ineklerine besi yemi verilir mi?

Süt veren ineklere besi yemi vermek doğru değildir. Bunun nedeni besi yeminin süt üretimi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmasıdır. Ayrıca besi yemi süt ineklerinin ihtiyaçlarına uygun değildir. Süt üretimini en üst düzeye çıkarmak ve sağlıklarını garanti altına almak için onlara süt yemi vermek daha iyidir.

Süt yemi verilmezse ne olur?

Örneğin; hayvanlar mekanik olarak beslenemez, sindirim istenilen hızda ilerlemez, tükürük yeterince salgılanmaz, dışkı oluşmaz, üretilen sütteki yağ oranı azalır vb. Daha sayamayacağımız kadar çok sindirim-fizyolojik problemle karşılaşabilirsiniz.

Mısır silajı süt yapar mı?

Ruminantlarda mısır silajı, süt üretimini artırmak için uygun maliyetli sindirilebilir bir enerji kaynağı olarak yüksek verimli süt ineklerinin diyetinin ana bileşenlerinden biridir (4).

Süt ineklerine arpa verilir mi?

Enerji ve protein açısından zengin olan ezilmiş mısır, arpa, buğday, yulaf ve çavdarın mısır silajı ile birlikte kırılarak veya ezilerek hayvanlara verilmesi yararlı olacaktır. İneklere verilecek kaba yem miktarı, 100 kg canlı ağırlığa 2 kg kuru ot olarak hesaplanır.

Besi yemi hangi hayvanlara verilir?

Besicilikte tercihen genç ve kültürlü erkekler kullanılmalıdır. Besiye yeni alınan hayvanlar izole edilmeli ve bulaşıcı hastalıklara karşı aşılanmalıdır. Hayvanlar ağırlıklarına göre ve çalışma koşulları dikkate alınarak gruplara ayrılmalıdır.

İnek sütün yağlı olması için ne yapmalı?

Süt yağı içeriği yağlı tohumlar kullanılarak artırılabilir. Yem ayrımcılığını önlemek ve öğünler yerine büfelerde beslemek asidozu önleyecek ve süt yağında azalmayı önleyecektir. Yemlere karbonat eklemek ve ahırlarda serbestçe bulunan karbonatı kullanmak süt yağı içeriğini artıracaktır.

Süt inekleri nasıl beslenmeli?

İnekler günde 40 ila 60 kg su içerler. 1 kilo süt üretmek için 3 litre su içmeleri gerekir. İki tür yem vardır: kaba ve konsantre. Yemin 2/3’ü yonca gibi kuru otlardan oluşmalı ve fabrika yemi yem ihtiyacının 1/3’ünü geçmemelidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Bilişsel Gelişim Kuramcıları Kimlerdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Araban Escort