Değecek nasıl yazılır?
Birbirine yaklaşmak, dokunmak, aralarında mesafe kalmayana kadar temas etmek anlamına gelir. Bunun dışında ulaşmak, başarmak, buluşmak, değerli olmak anlamına da gelir. Bu kelime sıklıkla dey olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı to touch olmalıdır.
Değeceğini nasıl yazılır?
“Değmek” kelimesinin doğru yazımı anlamı açısından önemlidir. “Değmek” kelimesi birçok kişi tarafından “deymek” olarak yazılabilir. TDK’ya göre doğru olarak “değmek” olarak yazılmalıdır.
Diyecek ki nasıl yazılır?
Öte yandan, tek heceli “say” ve “eat” fiillerinde, i ünlüsü söyleyişte de yazılır: say, say, say, let’s say, so; eater, by eating, eating, let’s eat, eat, when we eat, eat, vb. Ancak, örneğin, söylediğinizde, kelimelerdeki e harfi yazımda korunur.
Değebilir nasıl yazılır?
DEĞERLİ KELİMESİNİN ANLAMI: Değerli şeylere ve insanlara önem veren, onları koruyan veya saygı duyan (biri) anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “takdir edici” olarak yazılır. Doğru kullanımı takdir edici olmalıdır.
Değdiyse nasıl yazılır?
Çekim olumlu çekimler tekil gösterge (haber) zamanlar kesin geçmiş dokunmuştu belirsiz geçmiş dokunmuştu olmuştu 58 satır daha
Dindışı nasıl yazılır TDK?
8. Dış, iç ve sıradan kelimelerinden oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, çağdışı, din dışı, kanunsuz, alışılmadık, yasadışı; ceviz, hafta içi, yerli; sırayla, sonra, ardından, ayrıca, vb.
Değinilecek nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle say olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “dec” biçiminde olmalıdır.
Ve de ayrı mı?
De, da ayrımı: Bağlaç veya ek: “De, da yerine ‘dahi’ sözcüğü kullanıldığında anlam değişmiyorsa, bu bir bağlaçtır ve ayrı yazılmalıdır.” Anlam değişirse, bu bir eklemedir ve yanına yazılır.”18 Temmuz 2020
Hiç bir nasıl yazılır TDK?
C. “A little”, “many”, “many”, “a few”, “a few”, “some”, “any”, “none” ve “none” gibi belirsiz sıfatlar ve zamirler geleneksel olarak yan yana yazılır. 15.
Ki ne zaman bitişik yazılır?
Ayrı ayrı yazılan bağlaç: Bilmiyorum, bu nedenle, ayrıca, vb. Geçmişin hayali dünyaya değdiği zamanlar olabilir. Bazı örneklerde, bağlaçlar formülsel oldukları için yan yana yazılır: belki, çünkü, rağmen, beri, görünüşe göre, iken, sanki. Bu örneklerde, ek aynı zamanda küçük ünlülerin uyumuna da karşılık gelir.
Hafta sonu nasıl yazılır?
Türkçe Dil Kurumu’na göre “hafta sonu” kelimesinin doğru yazımı “Wochenende”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Wochenende”dir.
Baktım ki nasıl yazılır?
“Ki” bağlacı her zaman ayrı yazılır çünkü kendi başına bir kelimedir ve kendi başına bir kelime olarak kendinden önceki kelimelerin ünlülerinden etkilenmez. Örnek cümle: Seni düşündüm, derler… Sonra gittiğini gördüm; çok incinmişti ve ağlamaya başladı.
Değebilir mi deyebilir mi?
Türk Dil Kurumu’na göre “değerli” kelimesi ayrı yazıldığında, yani “değerli” olarak yazıldığında bir yazım hatası olarak ortaya çıkıyor. Bu nedenle kelimeyi ayırmadan bir bütün olarak, yani değerleyici olarak yazmalısınız.
Gözlemevi nasıl yazılır?
OBSERVATUVAR KELİMESİNİN ANLAMI Ev kelimesi ile oluşturulan birleşik kelimeler yan yana yazılır: aşevi, huzurevi, matbaa, doğumevi, rasathane, huzurevi, kahvehane, misafirhane, orduevi, öğretmen evi vb. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla rasathane şeklinde yazılır.
Gökdelen nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanımı gökdelen şeklinde olmalıdır.
Değinmek nasıl yazılır TDK?
Bu kelimenin doğru kullanımı “atıfta bulunmak” şeklinde olmalıdır.
Değince mi deyince mi?
Bu kelime genellikle say olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım söz konusu olduğunda, böyle olması gerekir.
Durmak da nasıl yazılır?
Aynı kuruma göre, “-da / -de / -ta / -te yer ekinin yazımı” için tek bir kural vardır. “Yer eki, getirildiği sözcüğün yanına yazılır: deveye kulak (deve-de), yolda kalmak (on the road), durmak (stand), işte çalışmak (work-te), vb. Yurtta barış, dünyada barış.
Yukarıda nasıl yazılır TDK?
3. “İçeride”, “dışarıda”, “ileri”, “burada”, “burada”, “orada”, “yukarıda”, “aşağıda” gibi kelimeler eklendiğinde, sondaki ünlüler düşmez: içeride değil içeride, dışarıda değil dışarıda, önde ama ileri değil, burada değil ama burada, burada değil ama burada, orada değil ama orada, yukarıda değil ama yukarıda, aşağıda değil ama aşağıda, vb.