İçeriğe geç

Muzırlık Yapmak Ne Demek

Muzırlık ne demek?

Arapça kökenli olan “مضر” (muḍarr) kelimesinden türemiştir. “Muḍarr” kelimesi zararlı, olumsuz etkileri olan veya toplumsal normlara aykırı olan şeyleri ifade eder. Anlamı: “Muḍarr” kelimesi genellikle olumsuz, zararlı, uygunsuz veya toplumsal değerlere aykırı olan şeyleri tanımlamak için kullanılır.

Muzır bakış ne demek?

Muzur kelimesi için Türk Dil Kurumu “yaramaz, haylaz veya rahatsız edici” anlamını öneriyor. Günümüzde bu anlam daha çok mecazi olarak vurgulanıyor ve çocuklar için kullanılıyor.

Muzurluk yapmak ne anlama gelir?

Günümüzde “cheeky” kelimesi çoğunlukla çocuklar için kullanılır ve “yaramaz” anlamına gelir. Yaramazlık yapmak ne anlama gelir? Yaramazlık yapmak, hasar vermek ve yenilgiye uğratmak anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda yaramazlık yapmak, kaos yaratmak ve kargaşa çıkarmak anlamında da kullanılır.

Muzurluk mu muzırlık mı?

Yaramaz, cinsel gelişime zararlı. Sağlığa zarar vermek anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla “naughty” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı yaramaz bir biçimde olmalıdır.

Muzur çocuk ne demek?

Bazı Osmanlı Türkçesi metinlerinde “muzırra” olarak yazılan bu kelime, incitici ve rahatsız edici anlamına gelir. Bu kelimeyi içeren birçok ifade günlük hayatta yaygın olarak kullanılır.

Muzır tesir ne demek?

Adı doğrudan amacını anlatıyor; Küçükleri Müstehcen Yayınlardan Koruma Komitesi. Muzır zararlı, sağlığa zararlı anlamına geliyor. Burada çocukların maneviyatına zararlı etkileri olan yayınlar dikkatlice ayıklanıyor.

Münzir ne demek?

(ﻣﻨﺬﺭ) sıfat ve i. (Ar. munẕir, inẕār “korkutmak, uyarmak” kelimesinden) yanlış yolda olanları, başlarına gelecekleri haber vererek korkutarak doğru yola ileten (kişi). Munzirat (ﻣﻨﺬﺭﺍﺕ) i. (Ar. çoğul eki -āt ile) korkutan, uyaran, ikaz eden şeyler ve olaylar.

Muzır hayvan ne demek?

Necis hayvan, etinin bazı dinlerde tabu sayıldığı, yenmemesi veya dokunulmaması gereken hayvandır.

Munzur çocuk ne demek?

Munzur Karadeniz’de ne anlama geliyor? Munzur Karadeniz dilinde yaramaz çocuk anlamına gelen veya zararlı, ayıp anlamında kullanılan bir kelimedir.

Hınzır neye denir?

Suidae, geviş getirmeyen toynaklılar familyasıdır. 5 cinse ayrılan familyanın 20 türünden, evcil domuzun atası olan yaban domuzu, Avrupa ve Türkiye’de bulunan tek temsilcidir.

Munzur insan ne demek?

Arapçadan dilimize geçen Munzur kelimesi izrar kelimesinden türemiştir. “Izrar” kelimesi “zarar vermek, yıkmak, düzeni bozmak” anlamına gelirken, “munzur” kelimesi zararlı, yaramaz ve iğrenç anlamına gelir. Bu kelimenin kötü niyetli ve kinci olarak kullanımı da yaygındır.

Muzip bir tavır ne demek?

Yaramaz ve şakacı kişiler için kullanılan bir kelimedir. Ayrıca ‘naughty’ kelimesiyle birlikte cümlelerde sıkça kullanılabilir.

Muzır neşriyat ne demek TDK?

“Neşr” “yaymak, dağıtmak ve yaymak” anlamına gelirken, “neşriyat” kelimesi yayınlanmış eser anlamına gelir. Bu kelime birçok kalıplaşmış ifade ve deyimde yer alır. Örneğin, müstehcen oldukları için sansürlenen kitaplara “müstehcen yayınlar” denir.

Muzır yayın ne demek?

Müstehcen yayın nedir? Küçükleri Müstehcen Yayınlardan Koruma Kurumu tarafından incelenen yayınlar, gerekirse müstehcen yayın olarak sınıflandırılabilir. Bu yayınların çocuk sağlığı üzerinde zararlı ve hasar verici etkileri olduğu belirtilmektedir.

Haşa muzur ne demek?

İsim. Uygunsuz bir şey söylemek zorunda kaldığında bana af dilediğini söylüyor.

Muzır hayvan ne demek?

Necis hayvan, etinin bazı dinlerde tabu sayıldığı, yenmemesi veya dokunulmaması gereken hayvandır.

Muzır mani ne demek?

Zararlı etkiler yaratanlar insan ve şeytan şeytanlardır. Yüce Allah, iyi işlerin önüne bazı engeller koyar ve birçok hikmetten dolayı iyi işler yapmayı zorlaştırır. Zira bu engelleri ve zorlukları sabır ve sebatla aşan kişi büyük mükafatlar alacak ve sonsuz mutlulukla kutsanacaktır.

Muzarat ne demek?

Çakırüzüm köyünün eski adı Muzareti’dir. Gürcüce bir yer adı olan Muzareti (მუზარეთი), Mtzareti’den (მწარეთი) türemiş olabilir. Öte yandan Mtzareti, “kekre” veya “acı” anlamına gelen Gürcüce “mtzara” (მწარა) isminden türemiştir ve bu bitkinin bol miktarda yetiştiği yeri ifade eder. Muzareti, Türkçe’ye Muzarat (موزارات) olarak girmiştir.

Muzır yayın ne demek?

Müstehcen yayın nedir? Küçükleri Müstehcen Yayınlardan Koruma Kurumu tarafından incelenen yayınlar, gerekirse müstehcen yayın olarak sınıflandırılabilir. Bu yayınların çocuk sağlığı üzerinde zararlı ve hasar verici etkileri olduğu belirtilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Araban Escort